« Zuurstofplanten en algen»

Gepubliceerd op 27-05-2020

Ook zoveel last van (draad) algen?


Dit komt vaak doordat er een te veel aan meststoffen aanwezig is in de vijver.
De oorzaak hiervan is vaak (te) veel voer en (te) veel vissen. Een andere oorzaak kan zijn dat er te weinig zuurstofplanten aanwezig zijn. Zuurstofplanten zijn namelijk directe concurrenten van (draad) algen. Het grote verschil tussen algen en zuurstofplanten is dat een zuurstofplant een goede waterkwaliteit nodig heeft, terwijl draad algen enkel water, voedingsstoffen en zon nodig hebben om te kunnen groeien.

Het advies van ons van Beleef Water & Tuin is dan ook, als u last heeft van draad alg of algen in het algemeen, om regelmatig het water te testen op Ph, GH en KH. 
Als u een koivijver heeft met draad alg is het een grotere uitdaging, omdat (koi)karpers en zuurstofplanten niet samen kunnen. De karpers eten deze namelijk op. Dan testen we extra op PO4 ofwel fosfaten. Fosfaten is namelijk een supermest voor draad alg en groen water en komt van uitwerpselen van de vissen. Alle water planten, dus ook alle algen leven hier weer van.

Kijk echter wel uit met het bestrijden of er uit halen van vooral draadalg tijdens warme dagen. Draad algen zijn ook heel goede zuurstofplanten en als u die verwijdert haalt u dus ook een zuurstof leverancier weg.
Kom gerust naar de winkel voor een gratis watertest. U krijgt in eenvoudige taal te horen wat u kunt doen. We hebben al menig vijver (draad)alg vrij gemaakt. En met onze nazorg blijft deze onder controle. 

Print dit nieuws item uit en neem dit me naar de winkel. U krijgt dan 10% korting op alle waterbehandelingsmiddelen en/of bacteriën. (De stempelkaart is hierbij niet meer geldig)

Eerste Pinksterdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en tweede pinksterdag van 10.00 tot 17.00 uur.    

Team Beleef Water & Tuin. 

4123B233-F1E8-411C-A83B-59ED192939D2-1590752875.jpeg